+45 98 22 52 55

 

Følg os på de sociale medier 

 

 

Følg os på de sociale medier 

 

26-01-2018

Klim Sparekasse støtter stor udvidelse af Thorup-Klim Hallen

Med 100.000 kr. i støtte fra Klim Sparekasse er bestyrelsen for den selvejende institution Thorup-Klim Hallen godt på vej til at realisere et længe ønsket projekt, der giver brugerne af hallen langt bedre faciliteter til at udøve de ugentlige aktiviteter hele året rundt.

Projektet omfatter en tilbygning i hallens nordlige ende og gennemføres i samarbejde med de to største brugere, Thorup-Klim Boldklub samt Thorup-Klim Ungdoms- og Gymnastikforening. Begge foreninger er klar med frivillig arbejdskraft, når håndværkerne fra Granly Tømrer- og Snedkerforretning om kort tid tager fat på byggeriet. Fem håndværkerfirmaer var indbudt til licitationen.

Ud af et budget på 4.750.000 kroner skal halbestyrelsen have dækket 400.000 kroner via fonde og andre tilskudsgivere, og derfor kommer det store pengebeløb fra Klim Sparekasse som en yderst kærkommen donation.

Jammerbugt Kommune har på forhånd bevilget 2,4 mio. kroner til projektet. Det resterende beløb dækkes af egen opsparing, frivilligt arbejde samt momsrefusion.

− Vi er utroligt taknemlige for tilsagnet fra Klim Sparekasse, lyder det fra hallens bestyrelsesformand, Bjarke Lauersen.

− Nybyggeriet er et led i bestræbelserne på at fremtidssikre hallen bedst muligt. Udvidelsen skal tillige medvirke til, at hallens indretning og faciliteter fremmer endnu flere lokale aktiviteter i fremtiden, men i høj grad også medvirke til en mere fleksibel og effektiv udnyttelse af hallen. Der bliver med udvidelsen mulighed for at have flere forskellige aktiviteter i gang samtidig, ligesom møde-, opvarmnings- og omklædningsforhold forbedres væsentligt for alle brugergrupper, uddyber formanden. 

Bjarke Lauersen oplyser endvidere, at hallens opvarmningsform for få år siden blev ændret til fjernvarme, og i 2017 er al belysning udskiftet til lavenergi for at optimere den fremtidige drift.

Thorup-Klim Hallen, der er bygget i 1986, er økonomisk velfunderet og har i alle årene nydt godt af en stærk lokal opbakning, ikke mindst fra de mange frivillige, der er klar til at yde en håndsrækning ved byggeri/nyanlæg og større arrangementer. Hallen er i årenes løb bygget sammen med Thorup-Klim Skole, og der er endvidere bygget springgrav og et stort motionscenter med 200 brugere. Udendørs er der på det seneste etableret multibane samt fitnessbane.

Ud over de lokale idrætsforeninger benyttes hallen hver uge af et stort hold seniormotionister, ligesom både Thorup-Klim Skole og Klim Friskole hører til de faste brugere. Endvidere lægger hallen lokaler til generalforsamlinger, garantfester, skolefester, jubilæumsfester, boksestævner og meget andet.

Hvert andet år siden indvielsen i 1986 har Thorup-Klim Hallen dannet ramme om store forbrugermesser. Lige nu udfoldes der således stor aktivitet for at forberede Forårsmessen 2018, som finder sted i weekenden 3.-4. marts.

 

FAKTA

Den forestående udbygning af Thorup-Klim Hallen omfatter:

  • To nye, store omklædningsrum med toiletter
  • Større motionsrum i ét plan i stedet for nuværende to plan, hvilket forbedrer mulighederne for handikappede mfl. 
  • Multirum til fx springgymnastik med nedsænkede trampoliner, opvarmning, ældreidræt, hockey, dans, petanque, fitness m.v.
  • Stort depotrum til foreningernes mange redskaber
  • Mødelokale til foreninger – især TØK-håndbold mangler faciliteter
  • Møderum til motionsrum
  • Handikaptoilet