+45 98 22 52 55

 

Følg os på de sociale medier 

 

 

Følg os på de sociale medier 

 

06-12-2021

Kunstnerisk ildsjæl hædres med Årets Hane

Herdis Lau. Nielsen har gennem de sidste fem år med stor energi og kreativitet stået i spidsen for det lokalhistoriske projekt »Kunsten i Han Herred«

Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred har siden 2015 skabt en god tradition med at uddele »Årets Hane« til en lokalhistorisk ildsjæl – en unik keramikfigur fremstillet af pottemager Rikke Kristensen, Thorup Strand, samt tilhørende diplom.

Valget faldt i år på Herdis Lauridsen Nielsen, Skræm, der helt fra starten i 2017 har været formand for samvirkets projekt »Kunsten i Han Herred«. Her udviser hun stor kreativitet, opfindsomhed og ihærdighed, når det gælder at skabe kontakt til folk, der ligger inde med egnsmalerier fra perioden omkring 1900 og frem til 1960’erne.

Det er ikke mindst hendes fortjeneste, at udvalget hvert år har kunnet skabe solide publikumssuccesser i form af lokalhistoriske kunstudstillinger i Fjerritslev Kirkecenter med en lang række Han Herred- og Svinkløvmalere, såvel kendte som mindre kendte. Ligeledes har Herdis Lau. Nielsen været bindeled til Kulturforeningen Tinghuset, hvor en række donerede værker har fået væg- og gulvplads. Målet er at finde permanente lokaler til et egentligt kunstmuseum for Han Herred.

Blandt flere udløbere af kunstprojektet er der i år udkommet en smuk bog om maleren Albert Kongsbak, der havde sit atelier i Slettestrand, med tekst af barnebarnet Nanna Westergård-Nielsen. Bogen er udgivet i samarbejde med Lokalhistorisk Samvirke på Forlag1.dk og blev præsenteret ved den seneste kunstudstilling i Kirkecentret.

Bag prisen »Årets Hane« står Klim Sparekasse, og Herdis Lau. Nielsen modtog den velfortjente hæder ved en lille sammenkomst i sparekassen, hvor også samvirkestyrelsens formand, Otto Kjær Larsen, var til stede.