+45 98 22 52 55

 

Følg os på de sociale medier 

 

 

Følg os på de sociale medier 

 

05-12-2020

Lokalhistorisk pris tildelt ildsjæl fra Øland

Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred har hædret Bente Kristensen fra Øland med prisen Årets Hane, der hvert år uddeles til en person, som har gjort en ekstraordinær indsats med at formidle den lokale historie

Prisoverrækkelsen fandt sted torsdag 3. december ved en lille sammenkomst i Klim Sparekasse.

Det fysiske bevis for at modtage prisen er en flot keramisk hane-statuette udført af pottemager Rikke Kristensen fra Thorup Strand og sponsoreret af Klim Sparekasse. 

Om prismodtageren fortæller Lokalhistorisk Samvirke for Han Herreds formand, Otto Kjær Larsen:

Bente Kristensen er et kendt og vellidt ansigt i det lokalhistoriske miljø i Han Herred. Hun er en kvinde med mange interesser, evner og kvaliteter samt et stort talent for formidling. Hun er en ildsjæl, og mange nyder godt af hendes aldrig svigtende drive og energi.

Bente har siden 1997 været en aktiv del af Øland Lokalhistoriske Sognegruppe, hvor hun både deltager i registrering og udstilling af lokalhistoriske effekter samt guider og fortæller om alle seværdigheder på Øland – især Oxholm Mølle.

Hun er speaker når »Historisk Mode« optræder ved for eksempel levendegørelse af Bratskov, og hendes store viden kommer til udtryk, når hun sætter de forskellige kjolelængder på plads i tidsepoker og en større historisk sammenhæng.

Siden 2008 har Bente været medredaktør af Han Herred Bogen, hvor hun også har bidraget med adskillige artikler – særligt fra det skønne Øland.

Man kan konkludere, at Bente er en kvinde med ordet i sin magt både i skrift og tale. Hun er mangeårigt medlem af Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred samt formand for Lokalhistorisk Forening for Øster Han Herred siden 2006. Her er hendes store netværk en kæmpe gevinst, når der for eksempel skal planlægges lokalhistoriske torsdagscaféer på Brovst Bibliotek.

Bente er altid behagelig og inspirerende at være sammen med. Hun er deltagende, lyttende, ihærdig, kreativ, og hendes idéer og tanker bliver hurtigt omsat til handling.