+45 98 22 52 55

Følg os på de sociale medier 

Følg os på de sociale medier 

22-01-2020

Garantrejse 2020 til Bornholm – Østersøens perle

Glæd dig til fem spændende og oplevelsesrige dage på Bornholm i Kristi himmelfartsferien

Onsdag 20. til søndag 24. maj 2020

Pris pr. person kr. 4.925,-

 

Download program i pdf-udgave

 

Dag 1

Vi kører fra Klim tidligt om morgenen. Undervejs på busturen gennem landet er sparekassen vært ved morgenkaffe med rundstykker – og senere en let frokost.

Vi kører til Sverige via Øresundsbroen og fortsætter til Ystad på Skånes sydkyst, hvor vi skal på en rundtur i den hyggelige by.

I Ystad kommer vi også til at gå i kriminalkommissær Kurt Wallanders fodspor, da vi ser flere af de steder, som optræder i de kendte Wallander-bøger og -tv-serier.

Fra Ystad sejler vi til Rønne på Bornholm og bliver indkvarteret på vores hoteller – Griffen Spa Hotel og Green Solution House.

Vi spiser aftensmad på Griffen.

Dag 2

Efter morgenmaden skal vi på guidet tur i den bornholmske hovedstad, hvor vi får spændende fortællinger om byen.

Vi kører herefter til den nordlige del af øen og holder pause ved borgruinen Hammershus, hvor vi får en rundvisning. Derfra fortsætter vi ad smukke veje mod sydøst til Helligdomsklipperne, som ligger mellem Tejn og Gudhjem. Helligdomsklipperne består af flere imponerende klippeformationer og betegnes som et af de flotteste naturfænomener i Danmark.

Turen går videre til Gudhjem, hvor der bliver tid til at spise frokost og gå rundt i byen på egen hånd. På vejen tilbage til Rønne gør vi holdt ved den kendte rundkirke i Østerlars. Resten af eftermiddagen og aftenen er til fri disposition.

Dag 3

I dag skal vi besøge den øst- og sydlige del af Bornholm. Efter morgenmaden kører vi tværs over øen til Svaneke, som er en smuk, lille købstad med et fint havnemiljø. Vi besøger byens bryghus, hvor vi ser produktionen og smager på nogle af husets gode økologiske varer.

Der bliver tid til at spise frokost på egen hånd i Svaneke, hvorefter vi kører til Bornholms sydspids, Dueodde, som er kendt for den fine, hvide sandstrand. Ved Dueodde finder vi også Bornholmertårnet, som er et oplevelsescenter, hvor Forsvarets Efterretningstjenestes tidligere lyttepost nu er åbnet for offentligheden.

Stedet er indrettet med billedudstillinger, film, maskiner og apparater fra 2. Verdenskrig og fra Den Kolde Krig. Vi nyder eftermiddagskaffe med kage ved Bornholmertårnet.

Om aftenen nyder vi en lækker buffet med blandt andet culottesteg og lammekølle på Vingården Lille Gadegård ved Aakirkeby. Under middagen spilles der livemusik.

Dag 4

Efter morgenmaden kører vi ad flotte – næsten hemmelige – veje ind mod Bornholms midte, hvor vi finder Almindingen, der med sine 3.800 hektar er Danmarks tredjestørste skov. I skovområdet besøger vi Rytterknægten, der er øens højeste punkt. Kort derfra ligger Ekkodalen – en 12 kilometer lang sprækkedal, som vi også kommer forbi.

Almindingen er også kendt for at huse en flok bisonokser, der lever i en stor indhegning omkring Svinemosen midt i skoven. Måske kan vi få et kig på dyrene.

Vi kommer også forbi Slaus Stene – en række store tilhuggede sten med motiver om eventyr, Bornholms historie, trolde og underjordiske væsener.

Dagens udflugt deles op i to, idet vi ved middagstid vender tilbage til Rønne, hvor der bliver tid til frokost på egen hånd.

De, som har lyst, kan denne dag vælge at tage på tur til Christiansø (billet ved samlet bestilling kr. 225,- er ikke inkluderet).

Om aftenen spiser vi aftensmad på en restaurant i Rønne.

Dag 5

Vi spiser morgenmad og forlader derefter Rønne. Efter sejlturen til Ystad kører vi mod Sjælland, og i Korsør spiser vi sen frokost på Madhus Bælt’stedet. Derefter går turen via Fyn hjem mod Nordjylland.

 

PRISEN INKLUDERER

 • Bustransport og færgeoverfart
 • Kaffe og rundstykker dag 1
 • 4 overnatninger med morgenmad på Griffen Spa Hotel i Rønne eller på Green Solution House i Rønne
 • 3 x aftensmad
 • 2 x frokost
 • 1 x eftermiddagskaffe med kage
 • Guidet tur i Wallanders fodspor i Ystad
 • Guidede udflugter på Bornholm
 • Smagsprøver på Svaneke Bryghus
 • Entré til Bornholmertårnet og Østerlars Kirke
 • Dansk rejseleder

Tillæg for enkeltværelse kr. 1.100,-

Ret til ændringer i programmet forbeholdes

Fjerritslev Rejser er formidler for rejsens tekniske arrangør Lauritzen Rejser ApS #3185

 

TILMELDING OG BETALING

til Klim Sparekasse, telefon 98 22 52 55 eller e-mail dk@klimsparekasse.dk, senest fredag 3. april 2020

 

AFGANG FRA KLIM SPAREKASSE

Onsdag 20. maj 2020 kl. 05.00

 

Foto: Niels Thye, Niclas Jessen, Thomas Nykrog og Semko Balcerski

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok