+45 98 22 52 55

Følg os på de sociale medier 

Følg os på de sociale medier 

26-05-2016

Folkefest på den gamle herregård

»Festen på Aagaard 2016« er overskriften for to dages folkefest 3.-4. juni, hvor området omkring Gammel og Ny Aagaard ved Fjerritslev omdannes til markedsplads. Her kan man opleve gamle håndværk, kunst, kunsthåndværk og boder med salg af lokale produkter.

»Smeden og hans kone« – alias Hanne og Bjarne Fransen – er på pletten både fredag og lørdag, mens hovedparten af markedsboderne først åbner lørdag.

Anledningen til »Festen på Aagaard 2016« er 575-året for det store nordjyske bondeoprør i 1441, der endte med et sviende nederlag til bønderne i området sydøst for Aagaard. Musiklærer Kaj Pries har gendigtet den gamle folkevise om »Slaget ved Sankt Jørgens Bjerg«, som uropføres sammen med elever fra Ørebroskolen ved den officielle åbning af festlighederne fredag kl. 12.30.

Festen er også anledning til indvielse af to nye vandrespor omkring Aagaard som led i Jammerbugt Kommunes projekt »Fælles om Fortiden«. Indvielsen forestås af borgmester Mogens Gade.

Efter borgmesterens åbningstale og sang ved Ørebroskolen er der middelalderdans ved Petra Skovholm, og fredag eftermiddag byder endvidere på historiefortælling ved museumsinspektør Stig Bermann, Aalborg, og en historisk cykeltur i området omkring Aagaard. I hovedbygningen, hvor der er historiske udstillinger og billedkunst, præsenteres også en ny bog af forfatteren Bodil Hansen.

Lørdag er den store markedsdag, hvor der er spisetelt med mulighed for at købe en lækker grilltallerken og drikkevarer til yderst rimelige priser. I teltet optræder forskellige bands fra Jammerbugt Kulturskole.

Mellem markedsboderne laves mad over bål og tilbydes rideture, lege og skattejagt for børn, ligesom gøglerne Morten Musicus og Johan Plesner vil være med til at gøre eftermiddagen festlig og farverig med musik, dans og finurlige påhit. Kunstneren Piet Pedersen optræder på pladsen med »live« maleri over historiske hændelser, og på marken foran herregården vises veteranbiler og -traktorer.

På Gammel Aagaard er der foredrag med historielærer Henrik Skovgaard Christensen, Fjerritslev Gymnasium, og der bydes ydermere på en guidet tur ad det nye spor gennem Aagaards lystskov.

Sidst på eftermiddagen åbner Kettrup Kirke for en sangandagt med middelalderstemning, efterfulgt af historiefortælling ved museumspædagog Svend Sørensen, Thisted.

Der er åbent begge dage fra kl. 11, og der er fri entré til såvel markedsplads som herregård.

 

Klim Sparekasse støtter »Festen på Aagaard 2016« økonomisk og ønsker held og lykke med det flotte initiativ!